Про результати роботи відділу аналітики пестицидів

Про результати роботи відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів
У січні та лютому 2018 року відділ аналітики пестицидів, агрохімікатів одержав 21 зразок продукції, проведено 63 аналізи. З них 11 зразків по визначенню вмісту діючої речовини у пестицидах. Усі проаналізовані препарати пестицидів відповідали препаративній формі, відхилень не виявлено. По визначенню якості протруєного насіння проаналізовано 2 зразки, які відповідали нормі протруйника, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Досліджено 3 зразки сільськогосподарської продукції на вміст залишкової кількості пестицидів, відхилень не виявлено.
З початку 2018 року відділ аналітики пестицидів, агрохімікатів розпочав працювати у новому напрямку: виконувати аналітичні дослідження по визначенню нітратів та важких металів в сільськогосподарській продукції, грунті та воді, визначення вмісту фофатів, рН-середовище у грунті; хлоридів, сульфатів, нітритів, азоту, рН-середовище у воді.
У січні-лютому 2018 р. було проаналізовано 3 зразки с.-г. продукції по визначенню нітратів та 2 зразки по визначенню важких металів, усі досліджувані зразки не мали перевищення ГДК.