Cемінар – навчання інспекторів з насінництва та фахівців відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу.

 

 

26 вересня 2018 року на базі ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» відбувся семінар – навчання. В якому взяли участь перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  Волківський І. А.,  інспектори, головні спеціалісти та фахівці відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Розглядалися питання про:

–  здійснення планових ( позапланових) заходів нагляду (контролю),

– знищення насіння , що не може бути використане на посів та інші цілі.

Завідувач відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу Півульська С.П. надала загальні рекомендації щодо порядку оформлення відповідних документів при надходженні  зразків насіннєвого матеріалу на лабораторне випробування. Учасники семінару були ознайомлені з методами визначення посівних якостей насіння безпосередньо у лабораторних приміщеннях відділу.

Під час семінару було обговорено ряд важливих та нагальних питань щодо співпраці фітосанітарної лабораторії з спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області