ДО УВАГИ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ!

У сучасному сільськогосподарському виробництві високоякісне насіння і садивний матеріал набуває особливої уваги. Через насіння і садивний матеріал реалізується набутки селекціонерів утілені в нових сортах, а його якісний підбір до посіву чи посадки є запорукою великих врожаїв сільськогосподарських культур.

Якщо у Вас виникли сумніви стосовно придбаного насіння, якщо Ви бажаєте перевірити минулорічні залишки насіння, Ви це можете зробити в Державній установі «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія».

Вартість аналізування відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, з питань охорони прав на сорти рослин» і складає:

  • аналізування чистоти і відходу насіння -34,84грн.
  • аналізування маси 1000 насінин – 30,56 грн.
  • аналізування вологості – 32,92 грн.
  • аналізування схожості та енергії проростання – 35,70 грн.

За результатами аналізувань видається протокол випробувань.

Всі дослідження проводяться згідно вимогам ДСТУ 4138-2002 «Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості».

У відділі впроваджується система управління якістю у відповідності до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».

За детальною інформацією звертайтеся за адресою м.Житомир, вул. Київське шосе 131, 8 поверх, тел.0973238686 .