До уваги сільгоспвиробників !!!

У сучасному сільськогосподарському виробництві високоякісне насіння і садивний матеріал набуває особливої уваги. Через насіння і садивний матеріал реалізуються набутки селекціонерів, утілені в нових сортах, а його якісний підбір до посіву чи посадки є запорукою великих врожаїв сільськогосподарських культур. Тому, якщо у вас виникли сумніви стосовно придбаного насіння, або ви бажаєте перевірити минулорічні залишки насіння, це можна зробити в Державній установі «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія».

Відділ насінництва проводить аналізування чистоти і відходу насіння, маси 1000 насінин, вологості,  схожості та енергії проростання.

З 2021 року відділ буде проводити аналізування домішки насіння інших культур та  аналізування заселеності насіння шкідниками.

Усі дослідження проводяться згідно вимог ДСТУ 4138-2002 «Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості». За результатами аналізування видається протокол випробувань.

Протягом минулого року відділом було перевірено 619 зразків, проведено 2335 аналізування насіння сільськогосподарських культур.

            Відділ акредитований національним агентством з акредитації України згідно вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».

За детальною інформацією звертайтеся за адресою м.Житомир, вул.Київське шосе, 131 (інститут «Полісся» 8-й поверх, ліве крило).