Другий етап засідання колегії за підсумками діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області упродовж І-го півріччя 2021 року

22.07.2021 року в режимі відео- конференції відбувся другий етап засідання колегії за підсумками діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за участю ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» упродовж І-го півріччя 2021 року. На порядку денному обговорювались питання діяльності Головного управління та фітолабораторії у сфері забезпечення фітосанітарної безпеки та показники діяльності у сфері дотримання законодавства про захист прав споживачів, реклами, метрологічного та ринкового нагляду. Спеціалістами управління суттєво посилений контроль при проведенні фітосанітарних процедур вантажів,що експортуються з України до Туреччини, Республік Індії та Білорусі, про що свідчить значне зменшення надходжень нотифікаційних повідомлень, – всього 6 – у 2021 році (15- за аналогічний період минулого року).

З метою проведення обстежень на встановлення фітосанітарного стану території Житомирської області державними фітосанітарними інспекторами встановлено 615 феромонних пасток на 33 види карантинних та інших шкідливих організмів. За результатами обстежень шкідливих карантинних організмів не виявлено.

Задля запобігання розповсюдження територією області карантинних та інших шкідливих організмів за участі спеціалістів управління фітосанітарної безпеки впроваджено 7 цільових програм.