НАВЧАННЯ!

28 листопада 2023 року в ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія»  проведено  внутрішнє навчання для  фахівців визначення посівних якостей насіння та товарних якостей садивного матеріалу, по впровадженню   стандарту  ДСТУ EN ISO/ІЕС 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та  калібрувальних лабораторій».

Керівник з якості  Дар`я Романюк висвітлила ключові аспекти акредитації та особливості функціонування Системи управління відділу. Особливу увагу на навчанні було приділено у забезпеченні  неупередженості та конфіденційності діяльності, деталізовано вимоги до ресурсів (витратних матеріалів та реактивів) необхідних для безперебійного функціонування відділу. Також поновлено знання в частині, проведенні моніторингу достовірності результатів, верифікації методів. 

 

По завершенню навчання фахівці відділу визначення посівних якостей насіння та товарних якостей садивного матеріалу пройшли перевірку практичних навиків з проведення визначення посівних якостей насіння, які включені до сфери акредитації.