Участь в аграрному форумі

 
 
09.05.2024 року в.о.заступника директора ДУ “Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія” Оксана ПОЛЬОВА та завідувач відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу Світлана ПІВУЛЬСЬКА прийняли участь в аграрному форумі «Інноваційне аграрне виробництво – гарантія продовольчої безпеки», який відбувся на базі Державного університету «Житомирська політехніка».
До участі у форумі також були запрошені керівники та представники аграрних і сільськогосподарських підприємств Житомирщини різних форм власності.
Під час форуму йшлося про інновації та передові технології, які є ключовими для світового продовольства, шляхи оптимізації виробництв задля покращення якості харчових продуктів, застосування штучного інтелекту та біотехнологій у виробництвах, експертизу та сертифікацію харчових фіторесурсів та продукції.
У ході роботи форуму Оксаною ПОЛЬОВОЮ було представлено презентацію на тему: “Діяльність, напрями роботи фітолабораторії”, а також було наголошено щодо програми, присвяченої Міжнародному дню здоров’я рослин, на ризиках переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів при міжнародних подорожах. Головною метою стало заохочення присутніх до відповідального поводження з імпортними рослинами та рослинними продуктами, оскільки здорові рослини – здорова планета.
За наслідками зустрічі було підписано договір про співпрацю, який засвідчує готовність Державного університету «Житомирська політехніка» та ДУ “Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія” щодо ведення спільної навчальної практичної діяльності з метою удосконалення освітнього процесу, проведення спільних конференцій, семінарів, проходження виробничої практики студентами даного вузу.