Як позбутися білокрилки на капусті?

Як позбутися білокрилки на капусті?🥬🥦🥬
Вологе тепле літо – найсприятливіша пора для розвитку білокрилки. При цих погодніх умовах, ареал поширення та чисельність шкідника буде значно збільшуватись.

Білокрилка ховається під листям, там же відкладає яйця. За сприятливої температури 21-23оС і відносної вологості повітря 60-70-80% цикл розвитку одного покоління завершується протягом 25 днів. За рік, шкідник може дати 4-5 поколінь, а в умовах теплиці – до 12 поколінь. На одній рослині можуть бути представники всіх стадій розвитку, що ускладнює ефективність боротьби зі шкідником. Личинки відродившись, харчуються соком рослин, виділяючи липку солодку масу, на якій розмножуються сажкові гриби.

Листки скручуються, рослини в’януть і при сильному пошкодженні гинуть.
Фахівці ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» рекомендують: для регулювання чисельності білокрилки на капусті та овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ. Обприскування рослин починати при першій появі шкідника, застосовуючи інсектициди в певному чергуванні або в поєднанні з додаванням прилипача згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
Також для контролю популяції білокрилки можливе використання біологічних препаратів. Наприклад, Актофіт (50 мл на 15-25 л води обприскування), Актарофіт (60-80 мл/10л води, обприскування).
Теппекі (teppeki) – ефективний інсектицид проти білокрилки. Має самий тривалий період захисту – до 30 днів.