В ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» 18 травня 2017 р. відбулась підсумкова нарада, щодо проведеної роботи за І квартал

Про порядок денний, відкриття та хід засідання доповів заступник директора – Полінкевич В.А. Доповідач ознайомив присутніх з підсумками роботи установи за І квартал 2017 року та повідомив про створення нових відділів – визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу, реєстрації зразків об’єктів регулювання та оформлення документів.

За оперативність та успішність у роботі фахівців відділу фітосанітарних процедур (М.М. Момотюк, К.В. Драгальчук, О.П. Процько, Т.П. Флейшер, І.М. Харченко) відзначила завідувач відділу Вакулич О.В.

Вона також  наголосила на необхідності контролю за чітким та своєчасним проведенням оплати за надання платних послуг відповідно до постанови КМУ від 28 грудня 2011 року № 1348 «Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління».

Завідувач відділу фітосанітарного аналізу Павлюк Л.Я. підвела підсумки роботи за І квартал 2017 року, порівнюючи з відповідними даними за 2016 рік констатувала значне зниження находжень зразків для проведення аналізів. Навела статистичні дані щодо кількості виданих висновків фітосанітарних експертиз.

Крім того, зазначила досягнення відділу у збільшенні кількості експонатів ентомологічної, гербологічної, бактеріологічної та мікологічної колекцій карантинних і не карантинних організмів. Надала аналіз ситуації з виявлення злісного карантинного бур’яну – Амброзії полинолистої (Ambrosia artemisiifolia L.).Визначила плани та напрямки роботи в 2017 році.

В свою чергу, головний бухгалтер Гримашевич Н.М. надала інформацію про платні послуги установи, заробітну плату, зміни кошторису на 2017 рік та оплаті відряджень.

За недоліки в роботі щодо контролю товарно-матеріальних цінностей, які рахуються за матеріально-відповідальними особами, наголосила головний фахівець-бухгалтер Пеньківська Т.Т.

Про актуальність застосування пасток з синтетичними феромонами для обстеження насаджень та складських приміщень з метою виявлення та моніторингу карантинних шкідників, визначення їх чисельності, динаміки розвитку, а на підставі одержаних при цьому даних планування відповідних карантинних заходів доповіла провідний фахівець відділу фітосанітарних процедур Яковенко О.П.

Наприкінці наради заступник директора установи Полінкевич В.А. подякував колективу за плідну і злагоджену працю, окреслив головні питання для подальшого вирішення – отримання ліцензії на використання препаратів, розширення повноважень провідних фахівців, можливість проведення лабораторних досліджень для фізичних осіб (процедура, документальне оформлення тощо).